2ND STEPIN2SALSA FESTIVAL | 5-7 ЮЛИ 2013 | БРАШОВ, РУМЪНИЯ

2ND STEPIN2SALSA FESTIVAL | 5-7 ЮЛИ 2013 | БРАШОВ, РУМЪНИЯ

Потеглихме за Брашов в петък рано сутринта, след като събудихме Илиян по телефона. След като преминахме границата с Румъния пътят ни заведе до Букурещ, където попаднахме в едно приятно задръстване и разгледахме града отблизо. След Букурещ продължихме на север към Брашов. Пътят за там минава през красива планинска местност и малки градчета в алпийски стил, явно препитаващи се от зимен туризъм. 
Преди да пристигнем в Брашов се отбихме до замъка в Бран, където са снимани множество филми за граф Дракула. Там видяхме средновековния аналог на климатик, както и доста уреди за мъчения (мъжката част от компанията беше видимо заинтригувана). Самият замък е разположен върху една висока скала и от него се разкрива красива гледка, а отвътре прилича на лабиринт с много малки и тесни коридори, по които имаше служители да упътват заблудени туристи.

От Бран до Брашов стигнахме за по-малко от половин час и бяхме посрещнати от надписа „Брашов“ на платото до града в стил Холивуд. Настанихме се в хотела и след като навигацията ни организира принудителна панорамна разходка из града (и то двойна, че да не пропуснем нещо), успяхме да намерим един традиционен ресторант, в който бяхме вечеряли предходната година. По време на панорамната разходка с колите осъзнахме, че градът е изключително добре поддържан – чисти улици, красиви и подредени градини, старовремски къщи с цъфнали цветя по балконите – едно прекрасно място, както за живеене, така и за почивка.

След вечеря отидохме на първото парти за събитието, което се състоеше в една много приятна бална зала в мола на града. Предварително бяхме взели пропуските си, като за всеки член на групата ни организаторите бяха подготвили welcome пакет,в който освен пропуска и програмата за събитието, бяха сложили и брошури с туристическа информация за желаещите да разгледат града. 

На следващия ден закусихме набързо и веднага отидохме на уроците, от които всички останахме повече от доволни – Оливър Пинеда неслучайно е получил награда за
най-добър мъж инструктор. След уроците някои отидоха да разглеждат града, други се подготвяхме за шоу изпълнение.
Публиката беше много отзивчива и подкрепяше изпълнителите бурно. От шоу програмата преминахме направо към парти, на което стояхме докато навън не стана светло. В неделя вече бяхме доста изморени, но Оливър успя да задържи вниманието ни до края на уроците. След уроците потеглихме и по пътя непрекъснато обсъждахме уикенда – кой от какво се е впечатлил, кой с кого е танцувал и така чак до София.

Вижте още снимки от събитието в Галерията: ТУК
Линк към фестивала:
http://festival.stepin2salsa.ro/