Нашата история

Нашата история

2009
ноември 5

Първа Тренировка

Първа Тренировка

С екип от само двама души стартира историята на Ritmo Dance Studio. Димитър Кирков и Теодора Калоянова основават школата през ноември 2009, а на 5 ноември е първата тренировка по салса в тогавашната малка зала на школата. От самото начало на уроците салса манията се разпространява и дори към днешна дата има хора, които танцуват в школата от първия урок насам.

2010
май 20

Нова, По-Голяма Зала

Нова, По-Голяма Зала

С увеличаването на желаещите да станат част от салса обществото естествено се достига до момента на преместване на уроците в по-голяма зала. Новата зала е просторна, с по-добър под и вентилация и най-важното – всичко в нея е направено с много любов и внимание лично от създателите на школата.

2011
януари 6

Салса И Още Нещо

Салса И Още Нещо

Постепенно школата увеличава екипа си с изявени инструктори и танцьори в различни танцови стилове, които започват да водят уроци в залата и по този начин любителите на танците имат все по-голям избор и възможности за развитие на уменията си.

ноември 15

Ritmo Dance Team

Ritmo Dance Team

Само две години след създаването на школата е първото представяне на сценичния отбор на Ритмо с хореографи и треньори Димитър Кирков и Теодора Калоянова. В последствие отборът представя школата на всички големи танцови събития в България, както и на много такива в чужбина.
Виж: видео галерия / фото галерия

2012
юни 25

Първата Щура Екскурзия На Ритмо

Първата Щура Екскурзия На Ритмо

Първата Щура Екскурзия на Ритмо (а в последствие и всички останали) се провежда в хотел Радинас Уей, Боровец, и става толкова успешна, че се превръща в ежегодна традиция. Два дни на забавление, игри и танци на открито, спа, парти, уроци и много усмивки са това, което прави екскурзията незабравима и при следващите й издания местата свършват за отрицателно време.

2014
април 18

Димитър Кирков И Теодора Калоянова В Dancing Stars

Димитър Кирков И Теодора Калоянова В Dancing Stars

След покана от страна на предаването Димитър Кирков и Теодора Калоянова се включват като специални гости да представят танца салса (виж видео) в седмицата на салсата в Dancing Stars.

май 16

Не Една, А Две Зали

Не Една, А Две Зали

С увеличаването на любителите на танците естествено се появява и идеята за втора зала, която се намира в същата сграда, само един етаж по-надолу. Новата зала е една от най-големите танцови зали в София, много комфортна и професионално оборудвана и перфектна както за уроци така и за парти. С наличието на две зали още повече се разширява палитрата от танцови уроци, които школата предлага, както и екипът.

2015
декември 18

Димитър Кирков И Теодора Калоянова – Финалисти На Световното Първенство По Салса И Бачата

Димитър Кирков И Теодора Калоянова – Финалисти На Световното Първенство По Салса И Бачата

На провелото се в Маями световно първенство по салса и бачата (WLDC 2015) Димитър Кирков и Теодора Калоянова се класират за финал в категорията бачата, което ги прави първата и единствена българска двойка, класирана за финал на това състезание. Техният успех идва след повече от пет години без участие на български двойки на състезанието.

2016
декември 17

Димитър Кирков И Теодора Калоянова На 4то Място На Световното Състезание По Салса И Бачата

Димитър Кирков И Теодора Калоянова На 4то Място На Световното Състезание По Салса И Бачата

Димитър Кирков и Теодора Калоянова се класират на престижното четвърто място на Световното първенство по салса и бачата – WLDC 2016 в една от най-оспорваните категории за професионалисти – бачата с поддръжки. Те са първата и единствена българска двойка, достигнала до такова класиране на Световното първенство. Освен това са и единствената българска двойка, представяща страната ни на състезанието за последните 3 години. След заръщането си от USA Димитър и Теодора бяха поканени за интервю от БНТ. Видео може да гледате тук.

2017
януари 7

Fanta Dance Festival С Екип От Най-Добрите Организатори

Fanta Dance Festival С Екип От Най-Добрите Организатори

Основателите на Ritmo Dance Studio – Димитър Кирков и Теодора Калоянова са част от организацията на Fanta Dance Festival – най-големият фестивал за латино музика и танци в България. През юни 2019 година, фестивалът навършва 15 години, събрали много фенове и изпълнители на различни латино стилове, споделящи една и съща страст!

ноември 25

Ritmo С Най-Големите LIVE Салса Концерти В България

Ritmo С Най-Големите LIVE Салса Концерти В България

Ritmo Dance Studio започва организацията на най-големите LIVE салса концерти в България, с едни от най-известните латино изпълнители. Началото на едни от най-уникалните събития сред любителите на ритмичната музика и танци, постави концертът на група La Maxima 79 в Sofia Live Club!

2018
ноември 24

Tito Puente Jr & Tumbaito 1st Time In Bulgaria – Concert & Party

Tito Puente Jr & Tumbaito 1st Time In Bulgaria – Concert & Party

През 2018 година Ritmo Dance Studio организира най-големия за годината и ПЪРВИЯ В БЪЛГАРИЯ концерт на TITO PUENTE JR – наследник на легендарния Tito Puente. Събитието се проведе в Sofia Live Club на 24 ноември. На сцената към един от най-големите изпълнители се присъединиха и невероятните Калин Вельов и Tumbaito. Заедно изпълниха най-големите салса хитове на Tito Puente, както и новите хитове на Tito Puente Jr. За невероятната музикална и танцувална атмосфера се погрижи Dj Bobi, който накара всички да разтърсят дансинга по време на партито след изумителния концерт на Tito Puente Jr & Tumbaito.

2020
януари 26

Happy 10th Birthday, Ritmo Dance Studio!

Happy 10th Birthday, Ritmo Dance Studio!

26 януари – една специална дата за всички нас. Датата, на която отпразнувахме нашия 10-ти рожден ден, заредени с много енергия и празнично настроение. Събитието се проведе в Sofia Live Club, на чиято сцена бяха представени най-новите Ritmo хореографски класове, както и специалните изпълнения на нашите гост-испълнители. Вече 10 години не спираме да правим това, което обичаме, а залите ни са изпълнени с усмивки, невероятна енергия и разбира се, много танци.

февруари 23

La Maxima 79 – Live Concert & Party Vol.2

La Maxima 79 – Live Concert & Party Vol.2

На 23 февруари 2020 в Music Jam Club се проведе второто издание на концерта на световноизвестната група La Maxima 79! Невероятните изпълнители зарадваха публиката, като изпълниха най-големите и най-новите си салса хитове. Без съмнение този концерт е един от най-запомнящите се, енергията от който ще държи дълго време всички посетили концерта!