CRAZY SALSA FEST – ЕДИН НАИСТИНА ЛУД ФЕСТИВАЛ | АПРИЛ 2013 | МАНГАЛИЯ, РУМЪНИЯ

CRAZY SALSA FEST – ЕДИН НАИСТИНА ЛУД ФЕСТИВАЛ | АПРИЛ 2013 | МАНГАЛИЯ, РУМЪНИЯ

В петък, 26ти април 2013г потеглихме рано от София. Времето беше слънчево и вече доста топло и всички тайно се надявахме да можем да се попечем на слънце в курорта Нептун близо до Мангалия, Румъния.
Започнахме да се забавляваме още по пътя, когато близо до Варна спукахме гума и докато някои обикаляха за гуми, други си направиха импровизиран пикник до магистралата. След това момчетата доста технично и професионално успяха да сменят гумата и продължихме пътуването си към морето.

Още на влизане в курорта ми направи впечатление колко много зеленина и градини имаше навсякъде (за разлика от някои курорти, които по-скоро приличат на град с море).  Имаше даже две големи езера, в които плуваха патици и довършваха идиличната картина на перфектно място за почивка. Настанихме се и веднага слязохме в залата за репетицията на Salsa Ritmo Dance Team, които танцуваха последни в петъчната шоу програма. Това беше първото им участие извън България и представянето им беше много добро.

След шоуто отпразнувахме добре свършената работа и отидохме на парти. Нещо интересно, което забелязахме, беше това, че всички румънци страшно много обичат да танцуват бачата и на техните партита тя върви почти наравно със салсата. След като танцувахме до сутринта легнахме за няколко часа и станахме за урока ни – LA style Intermediate. Резултатът от урока беше, че вечерта всички се пробваха (къде успешно къде по-малко) да ми правят фигурата, която показахме. По време на шоу програмата ни се наложи за първи път да танцуваме на толкова тясна сцена и някои от елементите си ги стъпвахме почти на място, но поне с Митко сме двойка – имаше отбори по 5-6 двойки, които се засичаха и блъскаха на доста места… Ние танцувахме предпоследни и трябваше да изчакаме около 2 часа говорене на румънски от страна на водещия, и даже когато обявяваше нас слушахме много внимателно, за да почнем да излизаме като чуем нашето име… Но всичко е добре когато свърши добре, а именно с парти. 

В неделния ден всички го ударихме на живот – разходихме се край езерото и край морето, по-късно заедно с доста от гостите на хотела се разположихме на плаж около басейна, а най-смелите даже се изкъпахме в доста студената вода (по този показател Любо би всички, защото по-късно се изкъпа в още по-студеното море…). На басейна пускаха доста свежа румънска и латино музика и всички танцуваха или се печаха на слънце, а атмосферата беше повече от лятна. Никога не ми се е случвало да откривам летния сезон преди началото на Май, но усещането беше страхотно. 

В неделната вечер партито беше доста лежерно (явно бяхме преклили със слънцето) и всички вече се чувствахме все едно сме на море през лятото и сме отишли на плажно парти. Dj-ите наблягаха доста на по-романтичните стилове като бачата и кизомба, но те съвсем пасваха на общото настроение. Накрая имаше доста хора, които даже нямаха сили да танцуват, но не си тръгваха, а само се радваха на музиката и атмосферата…
На следващия ден с доста голямо нежелание се изнесохме от стаите и вече имахме идея да се върнем пак след една година за следващия Crazy Salsa Fest Mangalia.

Вижте още снимки от събитието в Галерията: ТУК