КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА ТАНЦИТЕ :)

КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА ТАНЦИТЕ :)

,,Танцът е скритият език на душата’’, казва американската танцьорка и хореограф Марта Греъм. В него се крие нещо вълшебно, което в синхрон с музиката, сякаш отнема всичките ни грижи. Танците са изключително полезни и приятни, както за тялото, така и за ума. Те са уникална форма на физическа активност, която ни помага да се разтоварим след края на работния ден, да се срещнем с приятели и да подобрим здравето си. Практикуването на различни стилове танци носи на тялото не само физически ползи, но и други – умствени и емоционални. Ключът към това как ще се възползвате от танца, е да намерите стила, който ви харесва най-много. Представяме ви основните причини, доказващи, че ползите от танците са повече, отколкото мислите.

1.Подобряват здравето и сърдечно-съдовата система Любимите ни танци обхващат всички области на здравето, включително физически, умствени и емоционални. Те подобряват състоянието на сърдечно-съдовата система, укрепват мускулите и подобряват кръвообращението. 
2. По-добра кординация
Учените са открили, че областите на мозъка, които контролират паметта и уменията, като организиране и планиране, се подобряват по време на тренировките по танци. Чрез танца всеки може да подобри контрола върху собственото си тяло, да изгради умения за правилна ориентация във времето и пространството и не на последно място – да се движи с грация и увереност.
3. Страхотен начин за поддържане на добра форма
Освен, че носят настроение и радост, танците помагат за оформяне на красиво тяло. Ако ходенето на фитнес е скучно и еднообразно за вас, то тренировките по танци горят в някои случаи много повече калории, отколкото тренировка във фитнеса. Проучванията установяват, че седмичните тренировки по танци подобряват физическата активност на тялото и повишава енергийните нива. Поддържането на добра форма и тонус може да бъде забавно и споделено с добра компания. 
4. Изграждане на увереност
Чрез овладяване на определени стъпки и движения, ще можете да се потопите в магията на танца и да изградите самочувствие и увереност, които дават усещане за успех и постижение.
5. Прекрасен начин за среща с нови хора
Чрез танците лесно можете да се запознаете с нови хора и да създадете нови приятелства, споделящи вашите танцови (и не само) интереси.
6. Повдигане на настроението
Танците убиват депресията, скуката и повишават настроението. Танцувайки, се увеличават ендорфините в нашето тяло, или т.нар. хормони на доброто настроение. Това може да облекчи притеснението, стреса и да намали значително риска от депресия. Ако се чувствате напрегнати или стресирани, какъв по-добър начин има от това да отидете на танци и да се раздвижите сред приятна компания?!    
7. Полезни за ума
Чрез необходимостта да запомните разнообразни танцови стъпки и движения се стимулира паметта и креативността, също се подобрява кръвообращението. Какво по-страхотно упражнение за ума?!

Танцът е повече от танц. Той е вълнуващо изживяване, особено когато е споделено с приятна компания. Той е начин на живот, чрез който да изразиш себе си и да се забавляваш, като едновременно с това подобряваш и своето здраве. Разбира се, има и още много ползи от танцовите занимания, но все някъде трябва да спрем и да приведем думите в действие. А ние можем да ви помогнем, като ви поканим да танцувате с нас!