SALSA PARTY: ПЕТ СЪВЕТА КАК ВСИЧКИ ДА ИСКАТ ДА ТАНЦУВАТ С ВАС

SALSA PARTY: ПЕТ СЪВЕТА КАК ВСИЧКИ ДА ИСКАТ ДА ТАНЦУВАТ С ВАС

Предполагаме всички сте забелязали, че има дами и кавалери, които буквално не успяват да отидат до тоалетната на парти – толкова често ги канят. Чували сме много коментари относно това защо някоя дама или кавалер са по-често канени от други, но тук ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, които според нашите наблюдения със сигурност ще ви помогнат да се „реализирате“ ( леле колко сериозно звучи само 🙂 ) на дансинга.

5. За да те поканят – запознай се
Много хора просто предпочитат да танцуват с познати, така че ако сте на парти, на което не познавате никого – ще се наложи да се престрашите и да поканите няколко човека, първо за да се запознаете и второ, за да видят и други хора, че танцувате. Една от причините хората да не канят непознати е, че на парти често идват зяпачи, така че ще трябва по някакъв начин все пак да покажете, че можете и искате да танцувате.

4. На парти се ходи за удоволствие
Ако просто се усмихвате по време на парти има около 50 пъти по-голям шанс да ви поканят на танц, а освен това по този начин ще предразположите партньора/партньорката си да се почувства по-комфортно, ако не се познавате.
Опитайте се да слушате музиката и да танцувате така, сякаш никой не ви гледа 😉
Също така ако нещо се обърка по време на танца, просто се усмихнете и продължете – перфектните танци не са тези, в които няма грешки, а тези, в които усещате как сте в хармония с партньора/партньорката си и с музиката едновременно.
А ето и един съвет относно това какво не трябва да правите. Със сигурност на всеки от вас се е случвало някой да ви прави забележки по време на парти. Бъдете сигурни, че хората, които все правят забележки по време на танцуване, не ги кани НИКОЙ. Ако танцуват, значи те са поканили някого (главно, за да го „обучават“). Преподаването е нещо, което се прави по време на уроци и е крайно неуместно на парти, така че просто се забавлявайте и танцувайте на воля – всеки би искал да покани лъчезарен и усмихнат човек 🙂

3. Погрижете се за добрия си външен вид и миризма
Това може да ви звучи смешно, но истината е, че това е една от най-важните точки. Относно външния вид – трябва да си личи, че след като сте станали от леглото сте се сресали и сте съблекли измачканата и леко скъсана тениска, с която спите, и сте я сменили с нещо друго. Не е задължително да се обличате официално, просто си помислете например какво бихте облекли ако отивате на среща и сте готови.
И най-деликатният въпрос – миризмата… Повярвайте ни, почти нищо не може да откаже някой да танцува с вас, както лошата миризма. Затова освен задължителния душ (в същото денонощие, в което е партито :)), е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и да използвате дезодорант, стик, рол, кристален дезодорант или нещо подобно против изпотяване. Само с душ не става, просто не става.
Кавалери, добре е да си носите и резервни ризи за преобличане.
Освен това е добре преди парти ако сте яли да ударите една четка за зъби или пък да дъвчете дъвка.
Ако сте яли чесън просто не ходете на парти – няма какво да направите по този въпрос близките 12-13 часа…

2. По време на уроци наблягайте на детайлите
Със сигурност сте чували, че е и в танците качеството е за предпочитане пред количеството, затова по време на уроци се стремете да наблягате на детайлите относно водене/следване и всичко друго, което може да засяга комфорта на партньорката/партньора ви.
Хората искат да танцуват с добрите танцьори не защото знаят много движения, а заради лекотата и прецизността, с която ги правят. Със сигурност сте чували фразата „ с него/нея всичко се получава!“ – ако се фокусирате повече върху качеството и по-малко върху количеството, ще я чуете и за себе си 🙂
Добре е също по време на уроците да следите обясненията за противоположната партия. Ще се изумите колко допълнителна и важна информация за вашата партия можете да получите по този начин.

1. Танцувайте с отношение
Понякога един танц може да е прекрасен или ужасен само заради отношението на човека срещу нас. Затова обръщайте внимание, т.е. поглеждайте към партньора/партньорката си поне от време на време. Изречения от типа „ние с теб танцувахме ли днес“ със сигурност няма да ви направят популярни на дансинга.
Опитайте се и да усетите силата на водене/следване, стила на танцуване (по рязък или по плавен) и други неща, които са характерни за човека срещу вас, за да можете взаимно да се напаснете един към друг и да се получи хармоничен танц. ВНИМАНИЕ: Това трябва да направят както кавалерът, така и дамата, за да можете да се срещнете в златната среда.
И отново няколко неща, които да не правите – за кавалерите: внимавайте да не блъскате дамата в други двойки, не я съсипвайте от сложни елементи само за да покажете колко много знаете, не правете сложни комбинации, ако дамата ви е начинаеща; за дамите: ако кавалерът ви е начинаещ, не правете стайлинг, защото най-вероятно ще го смутите много, ако е напреднал не правете стайлинг когато си решите с риск да нарушите последователността на движенията, които кавалерът прави.
Най-просто казано, по време на танца се фокусирайте върху удобството и комфорта на партньора си, слушайте музиката и я следвайте и танцувайте с удоволствие 🙂